POPIS
Výroba kvalitní čokolády je uměním, kde náročnost přípravy je možno srovnat s přípravou kvalitního vína… Čokoláda Helathy Me 80% je právě takovou exkluzivní tmavou čokoládou s hedvábně jemnou a nezapomenutelnou chutí. Je z kakaových bobů z divoké plantáže, fermentovaných specifickým, jen pro ni charakteristickým způsobem. Nejlepší čokolády na světě obsahují nejen čistou přírodní kakaovou hmotu (slisované boby) ale ještě přídavek kakaového másla, které nežlukne a proto se při výrobě čisté hořké čokolády neužívá konzervačních látek. Taková čokoláda je pak neobyčejně jemné chuti.
SLOŽENÍ
Kakaová hmota, kakaové máslo a džus panela 100 g.
VÍCE INFORMACÍ
Mezi pamlsky zaujímá čokoláda a výrobky z ní první místo a kraluje na trzích celého světa. Znají ji teměř všichni – ale co vědí o její výrobě? Základem čokolády jsou kakaové boby, které ještě ve slupce přešly procesem fermentace (způsob a délka fermentace má vliv na její chuť). Po následném sušení jsou pozbaveny slupek a lisovány do kakaové hmoty, ze které se pak lisuje kakaové máslo. Vzniklá sušina se používá k výrobě čokolády a kakaa. Čím více v kakaové hmotě zůstává kakaového másla, tím více je čokoláda chutnější a jemnější. V některých běžně dostupných levných čokoládách a čokoládových výrobcích, nahrazují výrobci kakaovou hmotu silně odtučněným kakaovým a někdy i karobovým práškem, drahé kakaové máslo levnějšími alternativami rostlinných tuků a pro zlepšení chuti užívají cukru, mléka, různých přísad, ochucovadel apod. Náhražky čokolád se však obvykle od čokolády liší chutí a často i texturou. Většina čokolád na trhu je již tak zpracována, že nemá ani částečně vlastnosti pravých kakaových bobů. Ani tmavá barva čokolády není zárukou dobrého vlivu na zdraví, protože bylo zjištěno, že někteří výrobci dodávají umělá barviva.